Kozmetički favoriti 2018

Biću iskrena, odavno sam odustala od mesečnih favorita. U mom slučaju, nekako nije realno da ću za 30 dana isprobati gomilu toga i onda kao formirati utiske i na osnovu njih napraviti top liste. Fali mi disciplina. Ipak, na godišnjem nivou, to već ima mnogo više smisla. Zato vam u današnjem tekstu predstavljam omiljene proizvode i još neke stvarčice za negu kože i održavanje kose, koje sam koristila i zavolela tokom prethodne 2018.


JANUAR - Babyliss četka za ispravljanje kose

Dobila sam je kao PR uzorak i najiskrenije, nisam očekivala da ću je upotrebiti više od par puta. Nisam, iz razloga što u kupatilu već posedujem silu sličnih uređaja za stilizovanje (pegle različitih veličina i oblika, profesionalni figaro, spravu za uvijanje i pravljenje lokni) koje veoma retko upotrebim. Jednostavno ja nisam taj tip žene, koja će sedeti sat vremena i sebi uvijati lokne ili izvesti čuda sa peglom za kosu. Međutim, ova četka se pokazala drugačijom.

Pre svega, lako se koristi. Ne morate da delite kosu na pramenove, niti da venete ispred ogledala ponavljajući proceduru. Temperaturu (160, 180 ili 200 C) birate u zavisnosti od debljine dlake, sačekate minut da se četka ugreje i onda je jednostavno provlačite kroz kosu kao bilo koju drugu četku. Četka je kombinacija plastičnih, keramičkih i silikonskih čekinja, a tokom rada oslobađa jone zbog čega dlaka dobija svilenkast, zaglađen i vizuelno zdrav i hidriran izgled. Iako je njena prva namena da ispravi kosu, razlika u nijansama (od ispravljene do super ravne kose) najviše će zavisiti od debljine same dlake. 

Ja volim lepu sjajnu kosu punu volumena i često ćete me videti kod frizera na feniranju, jer bez obzira kako je sušim (fenom ili prirodno), sama kod kuće ne mogu ni približno tako da je stilizujem i dovedem u red, kao što može frizer. Ipak, ova četka je to u velikoj meri promenila i nezamenljiva je u svim onim situacijama kada nemam vremena da trčim u salon ili kada putujem. Najčešće je koristim tako što prirodno osušenu kosu prebacim preko glave i onda je češljam nadole. Na taj način dobijam volumen, a da kosa izgleda super uredno.

FEBRUAR - Logona Couperose Cream Day & Night

Bar dva puta godišnje, moja koža postaje osetljivija i tada ume da reaguje crvenilom u centralnoj trećini lica. U februaru je to bilo prilično izraženo, pa sam odlučila da nešto preduzmem po tom pitanju. Napravila sam određene izmene u ishrani i promenila čistač i dnevnu kremu.

Logona kod nas nije posebno prepoznata, pa ako do sada niste čuli za ovu kozmetiku nije iznenađujuće. U pitanju je divan brend (kakvi su valjda svi nemački brendovi u kategoriji prirodne kozmetike). Sama kremica je sjajna. Tanušne teksture, zaista deluje umirujuće i oduševilo me je koliko mi je prijala. Njeno dejstvo se bazira na aktivnom sastojku iz crvenih algi, koji jača zidove krvnih sudova i povećava njihovu elastičnost što je osnova nege osetljive kože sklone crvenilu i rozacei.

MART - Weleda Blaga pena za čišćenje lica

O Weleda peni sam već pisala detaljnu recenziju, i to u vreme kada uopšte nisam bila inspirisana da pišem recenzije, eto toliko me je obradovala. Kupila sam je u Nemačkoj, čim se pojavila na policama dm/a.

Weleda ne izbacuje novitete tek tako, zbog čega me je ovaj proizvod već u startu privukao. Osim toga radi se o penušavom sredstvu, a ja već dugo izbegavam ovakve čistače jer mi gelovi i posebno pene za lice u redovnoj upotrebi, čine više štete nego koristi.

Medjutim ova je među najnežnijim, pa ukoliko radije birate ovakav tip proizvoda, ali ne želite da "gulite" kožu sapunicom, da znate da je odlična alternativa standardnim penušavim čistačima.

APRIL - Aqua Lift krem

U protekloj godini sam otkrila nekoliko krema koje pružaju odličnu zaštitu i negu na dnevnom nivou, a pri tom se sjajno ponašaju i kao prajmeri. Među njima je i ova, koju potpisuje Diva Laser Centar. U ponudi je i nešto bogatija varijanta Extreme Lift, namenjena zreloj koži, ali je Aqua Lift ono što bih ja nazvala standardom dobre nege i hidratacije ukoliko tražite proizvod po normalnoj ceni, a da je prilagođen najvećem broju korisnika.

Lagane teksture i prijatnog mirisa, sastavom ne zaostaje za nekim mnogo skupljim koje imaju sličnu funkciju: da zaštite kožu i pruže hidrataciju. Osim hijaluronske kiseline, u sastavu je prisutan i betaglukan, poznat po svojim regenerativnim i imunobust svojstvima, kao i peptidi.

Lift duo možete koristiti i nakon hemijskog pilinga i laserskih tretmana, kako bi se ubrzala revitalizacija i regeneracija.

MAJ - Hada Labo Super Hidrator

Sasvim sam sigurna da će Hada Labo losion ostati nešto što ću koristiti i u ovoj godini. U pitanju je hidrirajući gel. U stvari super hidrirajući (unutra su tri raličita molekula hijaluronske kiseline). Tanušan kao klasična korejska esencija - nije serum, nije krema, skoro da nije ni gel, nešto kao vodenkasti sloj ali ipak razmaziv. Na dehidriranoj koži, pokazaće se super efikasnim ali ga morate koristi ispod kreme, prajmera ili ulja.

Možete ga dodavati na određene delove lica pre šminkanja (npr. na podočnjake pre korektora), a negde sam pročitala da se može nanositi i preko šminke (nisam probala). Plus odličan je na ispucalim usnama. U bočici je od čitavih 150ml što je poprilično! Ako uspete da ga ugrabite na popustu od 40%, kao što sam ja, potpuno se isplati. 

JUN - Sk-II Facial Treatment Essence

Jedna od najpopularnijih bočica u Aziji, u vrhu obožavanih u beauty zajednici širom sveta i definitivno najskuplji proizvod koji posedujem. Da sam mogla lako da ga nabavim, verovatno bih se još uvek nećkala. Međutim, drugarica je putovala za Ameriku i morala sam da prelomim: sad ili nikad.

Ovo je definitivno nešto što vraća veru u moć intenzivne hidratacije. I nakon pola godine svakodnevnog "natapanja" lica i vrata ovom esencijom, mogu da razumem spomenutu popularnost i globalno oduševljenje. Međutim cena jeste visoka i izlazi iz okvira sume koju bih ponovo izdvojila za proizvod koji u suštini predstavlja samo jedan korak nege.

Na svu sreću, tržište azijske kozmetike je ogromno i sigurna sam da tamo negde, među svim tim brendovima, postoji povoljnija alternativa ovoj vodici. Neki kažu da Missha Time Revolution First Treatment Essence može biti ta alternativa (slična visokopotentna formulacija, ali po nekoliko puta nižoj ceni).

JUL - Phyto Intense Hydrating Brilliance

Sa proizvodima za kosu najviše eksperimentišem tokom leta, pa sam tako ovog avgusta, pronašla kombinaciju šampona i maske, koja se pokazala spasonosnom i prilično mi je olakšala svakodnevno sređivanje kose na moru.

Nije tajna da su Phyto šamponi sjajni, te ako birate kvalitetan šampon za koji znate zašto dajete više para, sa Phyto bočicama nema promašaja. Moj izbor je bio Phytojoba Intense Hydrating Brilliance iz razloga što sam želela šampon kreiran baš za suvu i oštećenu kosu (imajući u vidu da je leto i da je moja kosa usled farbanja, gotovo uvek u određenoj meri oštećena), a da je dovoljno nežan za svakodnevnu upotrebu. Ono što me je posebno oduševilo je da nakon pranja, nije bilo potrebe za dodatnim proizvodima koji bi dlaku učinili mekšom, poslušnom i lakšom za raščešljavanje.

AVGUST -  Bamboo Beach 1 Minute Recovery Mask

Super efikasna maska i tačno ono što vam treba na letovanju. Količina veličine badema dovoljna je da zagladi dlaku, doda joj težinu i učini je pokretnom na onaj zavodljiv način - što je prava magija ukoliko vam kosa nakon sušenja obično izgleda kao nabubrela metla. Deluje brzo, pa je ne morate držati na glavi pola sata i duže, ali ćete želeti, zbog mirisa koji je prosto savršen. Ovu masku sam trošila čitava tri mesece, a izbunarila sam je u Salonu Voja, među artiklima koje su stavili na akciju i sećam se da ni tako sa popustom nije bila jeftina.

SEPTEMBAR - Cocoshea Summer Time Body Scrub 

Nakon višegodišnjeg isprobavanja svega i svačega, kada je nega tela u pitanju, zaključila sam da ništa ne može da zameni dobar uljani piling na bazi soli. Želite onaj luksuzni, super ispoliran izgled sjajne, dobro hidrirane i negovane kože? Odgovor je: so natopljena uljem.

Na svu sreću, ovaj tip proizvoda postoji u ponudi mnogih brendova i obično ne košta sto dukata. Meni se ove godine posebno dopao piling iz Cocoshea radionice, jer je krupna himalajska i sitna morska so dobro izbalansirana kokosovim i maslinovim uljem, pa se na koži ne formira previše mastan film. Osim toga ima divan citrusni miris i zbog svega toga jedan je od onih proizvoda koji zaista volim i ne zaboravljma u kupatilu.

OKTOBAR - Botanicals Herbivore Blue Tansy Mask

Plavo savršenstvo. U teglici. Znam, sad bi neki poskočili jer je u teglici, pa antioksidansi, pa osetljivost sastojaka, ni to mi ne smeta kada je u pitanju ova maska. Ne mogu da se setim proizvoda koji me je toliko oborio s nogu, a da je u osnovi tako basic. Jer ovo je samo maska, potpuno prirodna, a dosta doprinosi hidrataciji, poboljšava teksturu i čini da koža izgleda čistije a onda i jedrije.

Dejstvo se bazira na prirodnim izvorima hidroksilnih kiselina i umirujućim sastojcima, dok cvetno ulje marokanske kamilice blue tansy (zaslužno za photofriendly boju ove maske), ima (kao i svaka kamilica) super umirujuća i opuštajuća svojstva.

Maska je nežna i može se koristiti tokom cele godine, a zanimljivo je da se za najbolje rezultate preporučuje upotreba opadajućim ritmom (u prvoj nedelji svaki drugi dan, zatim dva do tri puta nedelje i onda jednom do dva puta).

NOVEMBAR - Elemis Super Food Facial Oil

Uljani serumi su nešto čime često volim da se častim. Ukoliko su kvalitetni, obiluju antioksidansima, masnim kiselinama i sastojcima koje možete samo poželeti na svojoj koži. Superfood je jedan takav blend ulja i verujem da ne grešim ako kažem da bi prijao svakom tipu kože, pa čak i onima koji ulje ne mogu ni da zamisle u redovnoj nezi.Više o ovoj divotici, pisala sam ovde.

DECEMBAR - Foreo Luna Pro

Na ovom blogu ste više puta mogli da čitate o Foreo spravici za čišćenje lica - ne bez razloga. Luna Pro sam prvi put testirala 2016. godine i sve do danas moje mišljenje ostaje nepromenjeno - ovaj uređaj pruža temeljnije čišćenje nakon čega koža ostaje glatka i nežna kao posle pilinga i opušta mišiće zbog čega je naknadno nanošenje seruma, kreme ili ulja čisto uživanje. Činjenica da je ova spravica uspela već godinama da se zadrži u mojoj redovnoj nezi, govori dovoljno sama za sebe i to je razlog zbog koga ga stavljam na ovu listu.

Kako vi stojite sa količinom kozmetike koju trošite na godišnjem nivou? I šta ste sve zavoleli u prošloj godini?

2 komentara