Šta ako leti ne možete bez šminke?

Postoji toliko dobrih razloga da leti ne nosite šminku, a opet ako ste žena kojoj je šminka neodvojivi deo dana, to će vam teško poći za rukom :). U tom slučaju, uložite u vodootporne proizvode (ili bar otporne na znoj) i to posebno ako je u pitanju korektor, puder i maskara. Evo nekih predloga iz mog nesesera.


Lancome Effacernes Waterproof Long Lasting Undereye Concealer - ovaj korektor ima odličnu teksturu, visoku pigmentaciju i sjajnu postojanost. Sa njim mogu da prekrijem crvenilo u jednom tankom lejeru, i da budem sigurna da neće "ispariti" sa kože sve dok ga ne uklonim nekim sredstvom za skidanje šminke. Takođe je odličan kao concealer u zoni oka.

Trend IT UP Ultra Black Liquid Eyeliner - već sam spominjala ovaj ajlajner. Iako je tečan, po teksturi, mat efektu i lakoći sa kojom se nanosi, veoma me podseća na klasične gel ajlajnere na koje sam više navikla. Vodootporna verzija ima odličnu trajnost i podjednako se lako aplicira. Ovaj proizvod ima i odličan odnos cene i kvaliteta.

Diorshow Waterproof Mascara - maskara koju obožavam, sastavni je deo mog bridal kita. Žene ne vole vodootporne maskare iz više razloga, a najčešći je taj što ih je teško ukloniti. Ipak, to nije uvek slučaj.

U jeftinijem rangu, Loreal je upravo izbacio Unlimited Very Different maskaru, koja je vodootporna, a jednostavno ju je skinuti običnom toplom vodom. Ne znam da li je već stigla kod nas, ali zvuči sjajno i ja jedva čekam da je isprobam.

Wycon Eyeshadow Base & Soft Mousse Eyeshadows - dobra kremasta senka je nešto što se isplati imati u neseseru, jer je jedan od onih multitasking proizvoda koji možete iskoristiti na više načina. Na gornjoj slici je moja kolekcija kremastih senki koje redovno koristim na klijentima.

Wycon Cosmetics ima kremaste senke lepih boja i finiša i ozbiljno dobre postojanosti. Veoma su meke teksture, pa ih možete kombinovati i sa suvim senkama za kompleksniji look ili koristiti kao utapkati kao hajlajter na licu. 

Shiseido Minimalist Whipped Powder Blush - nova Shiseido rumenila i jedna od mojih naprasnih kupovina koja se potpuno isplatila. Fora kod ovih rumenila jeste penasta formula koja se na koži pretvara u suvi finiš plus odlična paleta boja. U prvom trenutku će vam se učiniti da su nedovoljno pigmentovana, ali se jednostavno nadograđuju i mogu biti veoma intenzivna. Kada ih koža jednom upije, ponašaju se skoro kao stain - stoje ceo dan i duže!

Još saveta za postojan makeup

- Pri letnjim temperaturama je najkritičnije održati ten svežim. Ja to radim prskalicama. Broj 1. sprej za fiksiranje šminke - Urban Decay All Nighter. Možete ga naprskati na makeup kao završni korak ili i kao primer step, pre tečnog pudera -  ovo će obezbediti super postojanost. Nije neophodno, ali se može praktikovati ukoliko nanosite više slojeva šminke koja bi trebalo da preživi venčanje u avgustu, rođendan ili neki drugi važan događaj.

Još jedan proizvod koji volim i koristim u ove svrhe je Inglot Multi-Action tonik (onaj u zelenoj boci). Ovo je u stvari tonik a  ne sprej, ali ga ja pretačem u sprej bocu i tako nosim u torbici. Potpuno sam oduševljena onim što ta stvarčica radi kada je u pitanju osvežavanje i održavanje šminke tokom dana.

Sličnu funkciju ima MAC Fix + koji u ovom trenutku možete naći i u letnjem izdanju, u mini bočicama od 30ml. Imajte samo u vidu da će Fix + dodatno intenzivirati highlighter i celom izgledu dati dewy finiš.

Na kraju, može poslužiti i termalna voda ili obična voda, poput one koju ima Balea u mini size flašici sa savršenim raspršivačem - definitivno je nešto najpovoljnije što na tu temu može da se nađe, a radi posao.

- Za sve vas sa masnom kožom koja se prosija tokom dana, moja preporuka su bloting papirići ili jednostavno maramice kojima ćete upiti znoj i sebum, pre nego što i pomislite da sve matirate nekim puderom u kamenu ili prahu. Suve pudere posebno izbegavajte ukoliko se izraženije znojite na licu - do podneva će sve izgledati kao kačamak, a onda vam nema pomoći.

Objavi komentar

Nema komentara