Elemis: 3 rešenja za blistavu i glatku kožu

Kada je preparativa u pitanju, piling je bio i ostao moja najveća ljubav. Razlog je jednostavan, to je jedan od onih retkih proizvoda sa kojim efekat vidite odmah. Utrljate, isperete i razlika u ogledalu je dramatična. U međuvremenu sam zavolela i enzimske, hemijske i još neke modernije varijante eksfolijacije, pa ipak dobar mehanički piling ostaje zlatni standard u mom kupatilu. Danas vam pišem o tri takva iz Elemis ponude. I mada su sva tri scrub pilinzi, neverovatno je koliko se ovi proizvodi međusobno razlikuju. Ali hajde da počnemo od zvezde ovog teksta i možda najpoznatijeg kada se spomene ovaj brend.


Skin Buff

Verovatno jedan od najimpresivnijih mehaničkih pilinga u mojoj kolekciji, a ujedno i najneobičniji. Unutra su granule hmelja koje uklanjaju mrtav sloj kože, dok ekstrakti borovnice i kamilice pomažu da se ona umiri i povrati. Skin Buff je efikasan, ali ne i nežan. Mene najviše podseća na fino mleven pesak, zbog čega morate biti veoma pažljivi. Samo trunčicu jači pritisak prstima i dobijate ozbiljnu šmirglu, što se odmah da primetiti u vidu vidljivo pojačane cirkulacije.

Zato što su tako sitne, granule lako zalaze u svaku poru i uspešno "stanjuju" i najtvrdokornije neravnine, te nakon par minuta poliranja dobijate wow efekat neverovatno glatke i blistave kože (bukvalno, videćete odblesak u ogledalu :D).

Od Skin Buff/a, najviše benefita može da ima masna koža, kao i suva umorna koža ili bilo koji tip dehidrirane ljuspaste kože kojoj treba jača eksfoliacija. Najmanje je preporučljiv na osetljivom licu kakvo je moje, ali ga ja svejedno obožavam i koristim, jedanput do dva puta mesečno. Skoro da nema miris, a samo pakovanje je vrlo jednostavno i ima pomalo klinički vajb, što ovom proizvodu dodatno daje na ozbiljnosti. 


Gentle Rose Exfoliator

Ukoliko je glavna reč u važoj nezi "nežno", Gentle Rose je idealna opcija. Mehanički pilinzi inače ne važe za preterano nežne, ali ovaj definitivno opravdava naziv i sigurno je nešto najsuptilnije u ponudi. Unutra su jojoba perlice koje ćete jedva osetiti. U kombinaciji sa hidrantnim uljem ruže i ekstraktom krastavca, one čiste, osvežavaju i oplemenjuju površinu kože i zaista, efekat dobre eksfoliacije ne izostaje. Ipak, ako očekujete standardno "ribanje", bićete razočarani. Gentle Rose nije uobičajene zrnaste teksture, već mnogo glađe. To je zato što je ovaj piling kreiran za osetljivo lice, za koje su klasične formulacije previše stresne i iritantne.

Nanosi se polako, kružnim pokretima, skoro kao da radite masažu. Ko ima tanku kožu i osetljive kapilare, zna da ona ne trpi grube i brze pokrete. Predivan miris ruže tu je da vas opusti, uspori i zadrži bar nekoliko minuta u ovom procesu. Ovaj piling možete koristiti više puta nedeljno, a ukoliko to radite na ovaj način, obećavam - bićete veoma zadovoljni rezultatom.


Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator

Kad proizvodu date ovakvo ime, predpostavljam da negde mora da se naglasi da nije za jelo (zbog svih onih ljudi koji će krenuti pravac kuhinje po kašiku, naravno :D). Na ovoj tubici, pod  directions, stvarno stoji "Do not eat". Ovo je samo jednim delom šala, jer je cela Superfood linija ako mene pitate, jedan veliki poziv na zdravu klopu. Kao kad vam nutricionista izradi plan ishrane, ova linija je zapravo dobro izbalansiran plan nege kože, inspirisan antioksidansima, omega masnim kiselinama, vitaminima, mineralima, prebioticima i ostalim super - nutritijentima.

Međutim, od svih Superfood proizvoda koje sam koristila i koji su me oduševili, ovaj piling mi se najmanje dopao i u početku uopšte nismo kliknuli. U pitanju je gel, ispunjen pulpom crne ribizle, ekstraktom borovnice, crnog čaja i odličnim blendom biljnih ulja poput bademovog, ulja koštica grožđa i drugih. Na suvoj koži ostaje gelast, ali se u kontaktu sa vodom prilikom ispiranja, pretvara u mlečnu emulziju, što bi verovatno trebalo da ga u isto vreme učini efikasnim i nežnim.

Meni ta gelasta tekstura nije legla i tokom prvih nekoliko korišćenja, imala sam utisak da nema dovoljno scrub čestica, odnosno da beže pod prstima, što u određenoj meri "sabotira" ceo proces. Ovaj utisak se donekle popravio, pošto sam se setila da protresem tubu, ali ostaje činjenica da za dobar piling efekat, moram da upotrebim veću količinu proizvoda, a to jeste minus.

Ipak, Blackcurrant Jelly se izdvaja kvalitetnim sastavom i zbog svih tih ulja, kožu čini zaista izvanredno mekom. Ukoliko vam je baršunasta, nežna koža priroritet, volećete ovaj proizvod.

Na fotografiji ispod možete videti kako izgledaju teksture sva tri proizvoda. Primetićete da je Gentle Rose transparentan i mikrosfere jojobe se mogu nazreti, dok je Skin Buff jedini kremast i bele boje, a scrub čestice u njegovom sastavu najsitnije tako da ih (bez obzira što sam se trudila) ovde jedva možete videti.


Za kraj da najavim da od početka decembra najzad pokrećem newsletter, pa ako se već niste prijavili, a želite da dobijate mejlove - barem jednom mesečno - sa više informacija, više direktnih saveta i još puno sadržaja, kojeg u takvoj formi neće biti na blogu, pozivam vas da se prijavite :).

Kakve pilinge vi volite?



2 komentara

  1. Ja imam par njihovih proizvoda, nabavlja sam ih preko sestre iz Britanije. Najviše volim eye serum, ali ga ja stavljam na čitavo lice, gde ih kupuješ u Beogradu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zdravo :),

      Elemis se u Beogradu prodaje na nekoliko lokacija (određeni wellness i estetski centri), ali je najdirektnije da ih kontaktiraš preko instagram profila @elemis_serbia, jer znam da imaju i online prodaju.

      Izbriši