Zimska nega i sve što vam treba na dubokom minusu

Trenutno sam u Nemačkoj, gde već tradicionalno provodimo Advent i u poređenju sa proteklih pet godina, čini mi se da zima u ovim krajevima nikad nije bila oštrija. Temperatura je u debelom minusu, a svakim danom se spušta za koji podeok niže. Budući da nam je raspored krcat viđanjima sa prijateljima i uglavnom vreme provodimo napolju, već prvog dana na koži sam primetila ozbiljne znake negodovanja. Kad se obrazi zacrvene, a čelo i jagodice počnu da se perutaju i zatežu, znam da je vreme za skincare "pojačanja". 


Ni jednom tipu kože ne odgovaraju oštre promene, a posebno ako je ona tanka, suvlja i rozaceična kakva je moja. Princip je sledeći: kad krene ciča zima, gledam da zamenim laganije formulacije koje sam do tada koristila, proizvodima nešto bogatijeg sastava i punijih tekstura. 

Ovo je posebno važno ako se šminkate, jer ni jedan komad šminke, bez obzira koliko luksuzan i skup, ne trpi grubu teksturu dehidrirane, iziritirane kože. Ne morate menjati sve, ponekad je dovoljno da promenite jedan proizvod i primetite poboljšanje. Npr. probajte da zamenite sredstvo za čišćenje nekim nežnijim ili umesto vodenkaste, brzoupijajuće kreme koja vam je prijala tokom leta, ubacite neku bogatijeg sastava. U mojoj trenutnoj skincare postavci, četiri proizvoda su tu da ostanu do februara: 

Serumi sa antiupalnim sastojcima koji jačaju imunitet kože: Q+A Azelaic Acid Balancing Serum za noć i Nature Republic Good Skin Ampoule Niacinamide za dan.

Oba su odlična za upalne procese i osetljivu kožu kod koje lako dolazi do iritacija. Vodenkaste konzistencije, koža ih brzo upija, možete da ih koristite ispod svake kreme. Za oba imam samo reči hvale. 

Emolijentna krema za negu prirodno suvlje kože u regiji oka: Velnea Anti-Wrinkle Day Cream Q10

Ni sama nisam verovala koliko je ova kremica savršena, sve dok nisam počela da je koristim. Kako proizvođač navodi: "krema sadrži argan ulje, vitamin E i glicerin koji zajedno sa koenzimom Q10 doprinose borbi protiv starenja kože." Borba protiv starenja manje više, ali efekat zaglađene i mekše kože je nešto što je neprocenjivo. Nežno je utapkajte na podočnjake i svuda gde osećate da vam je koža prirodno suvlja i tanja. Sa ovom kremicom, svaki korektor će izgledati milion puta bolje. 

Krema koja omekšava, hrani i štiti kožu od niskih temperatura, planinskog sunca, vetra, suvog vazduha: Embryolisse Lait-Crème Concentré.

Na stranu sva slava koja prati ovaj kultni proizvod, mislim da ne postoji krema koja je toliko jednostavna, a da sadrži sve ono što vam treba zimi i da istovremeno mogu da je preporučim svima, uključujući i ljude sa izrazito osetljivom kožom. Važno je da istisnete malu količinu, koju ćete razmazati u najtanjem sloju po licu i vratu. Posebno će mi biti zahvalne dame sa dehidriranom kožom, koje se redovno šminkaju. Molim i ima na čemu!

Bogat zimski balzam da zaleči ranice, dok se na usnama topi u puterast sjaj: Lanolips 101 ointment multibalm.

Znam, ima toliko lip balmova i koje su šanse da je baš ovaj toliko drugačiji? Recimo to ovako: ovo je "labelo" zbog kojeg ćete poželeti da se zima nikada ne završi. Garantujem da ćete se zaljubiti, a dobra vest je da će vam tubica potrajati čitavu sezonu.  

S.O.S. brzoupijajuća krema za ruke Brompton & Langley Winter Woods Hand Lotion

Čim primetite da su ruke suvlje nego inače, ne čekajte da se sparuše i uvenu. Posle će biti mnogo teže da ih regenerišete. Kod kreme za ruke važne su mi samo dve stvari: brzo se suši i nakon što je upije, koža ostaje meka i nežna. 

Objavi komentar

Nema komentara