Beauty Sleep uz Elemis Peptide4 Plumping Pillow Facial

Noćne maske bije glas da nisu neophodan deo nege. I zaista ne moraju da budu. Na svu sreću, ja volim da pišem i o kozmetici koja ne spada u kategoriju sušte neophodnosti, pa hajde da vidimo šta ova sjajna maska može, kome je namenjena i kada i kako bi trebalo da se koristi, da bi se iz nje izvukao maksimum.


Elemis Peptide4 Plumping Pillow Facial je jedna predivna stvarčica, gelaste teksture, nežne lavanda boje i mirisa jasmina. Zapravo miris je topao cvetni miks jasmina, ilang ilanga i slatke pomorandže koji je prisutan iz čisto terapeutskih razloga i u mom slučaju savršeno pogađa poentu, ali dopuštam da osobama osetljivijeg nosa može biti previše intenzivan. Uz masku dobijate malu špatulu kojom je vadite iz staklene teglice. Možete je koristiti na dva načina:

1. u debljem sloju, ako želite brži efekat i planirate da je uklonite nakon dvadesetak minuta ili
2. u veoma tankom sloju koji ćete razmazati kao kremu i ostaviti na licu sve do jutra (ovaj drugi ima mnogo više smisla).

Masku ne morate držati u frižideru, jer ona svakako pruža blagi efekat hlađenja koji prija umornoj koži (još kako!), posebno ako dobar deo dana provodite ispred raznih ekrana.


Ideja iza ovog proizvoda je da vlažnost vazduha i nivo unutrašnje temperature utiču na sposobnost kože da održi vitalni nivo vode. U zimskom periodu, kada smo najveći deo dana u zagrejanim prostorijama u kojima je vazduh suv, koža lakše gubi vodu i brže dehidrira, naročito tokom noći pošto tada i telesna temperatura blago raste. U tom kontekstu, Elemis Pillow Facial je kreirana da podrži barijeru kože dok spavamo i na taj način stimuliše njenu regeneraciju, kako bismo se ujutru probudili blistavog i jedrog tena.

Moje iskustvo


Sa ovom maskom sam se prvi put susrela zahvaljujući testeru, koji sam dobila uz kupovinu Cleansing Balma. Gelasta tekstura me je tada pomalo iznenadila, budući da od noćnih pakovanja i generalno proizvoda za večernju negu, nekako uvek očekujem da budu bogatiji i kremastiji. Međutim, već nakon prvog korišćenja, bila sam oduševljena koliko mi prija i znala sam da ću u nekom trenutku kupiti full size teglicu.


Ukoliko tražite nešto na temu dodatne hidratacije, ovaj proizvod je definitivno u vrhu najboljih koje sam koristila. Ne suši se brzo kao što bi se očekivalo od gelaste teksture i potrebno je sigurno nekoliko minuta da je koža potpuno upije. U ovom slučaju to je dobro, jer dok se suši, blago hladi i opušta lice, a mirisom i celo telo i sva čula. Ova maska se zapravo ponaša kao "prekrivač" koji povlači vlagu u dublje slojeve epidermisa, a na površini ostaje nežan nemastan film. Taj osećaj "natapanja" i omekšavanja kože je nešto fenomenalno, što ne pamtim da sam pronašla među sličnim drogerijskim maskama.

U sastavu je nekoliko humektanata, mnogo više emolijenata, kao i Peptide4 kompleks - blend hidrolizovanog proteina kvasca i biljnih ekstrakata koji povećavaju nivo hidratacije. Prisustvo dodatne parfemske komponente kao i esencijalnih ulja, može biti problem za osetljivu kožu.

Kako je koristiti?

Kao noćna maska, zamišljena je da bude poslednji korak nege i dobra ideja je da se pre nje, koža hidrira nekim laganim hijaluronskim ili drugim vlažnim serumom,  ali umereno. Tekstura jeste gelasta, ali nije ultra tanka i mislim da se ne bi najbolje uklopila u neki korejski fazon nege, jer što više slojeva različitih proizvoda prethodno nanesete na lice, maska će se dramatično sporije sušiti (isprobano!).

Zaključak

Luskuzan, udoban ali jednostavan proizvod koji čuva vlažnost, hidrira i čini kožu srećnom. Ujutru, nakon umivanja, ten zaista blista na lep i svež način, dok na duže staze maska pomaže da se dehidrirane zone drže pod kontrolom, i zimi i leti. Elemis tvrdi da je pogodna za sve tipove kože, a ja mislim da će oduševiti svakoga ko muku muči sa isušenim delovima lica i kožom koja se peruta, a da pri tom ume da uživa u ovakvim proizvodima.

Nije za osobe koje izbegavaju mirise u kozmetici, kao i one sa osetljivom i problematičnom kožom, kojima naravno savetujem da pre kupovine, prvo nabave tester.


Vaš omiljeni proizvod za hidrataciju, opuštanje i umirenje kože?

2 komentara

  1. Da li prodajete elemis proizvode?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, ovaj sajt se ne bavi prodajom kozmetike, ovde pišem svoje utiske o proizvodima. Elemis proizvode možete kuputi na više mesta u Beogradu, a najbolje je da ih kontaktirate preko fb ili instagrma profila.

      Izbriši