Marine Hyaluronics: Neobično dobra podrška hidrataciji

Postoji tačno jedan The Ordinary proizvod koji obožavam. Ovo će verovatno iznenaditi mnoge ali da, ispostavilo se da ja nisam The Ordinary girl i većina onoga što sam isprobala proteklih godina iz njihovog arsenala (a bila sam baš entuzijastična) pokazalo se kao neodgovarajuće, nedovoljno ili jednostavno naporno za koristiti, sve i da daje rezultate. Međutim, jedna bočica je skoro nezamenljiva u mojoj svakodnevnoj nezi. I više od toga, ovaj proizvod me je toliko oduševio da sam počela da ga koristim i na klijentima u koracima pripreme kože i skoro svaki put dobijem komentar tipa: "Jao kako je divno! Šta si mi to stavila?"


U pitanju je vodenkasti hidrator, zove se Marine Hyaluronics. Ali pre nego što prevrnete očima i pomislite: "Okeej, još jedan hijaluronski serum, šta je tu novo?", odmah ću vas razuveriti: ovo zapravo nije serum sa hijaluronskom kiselinom. Ne, zaista nije, ali imitira takve serume i ponaša se bolje od mnogih koje posedujem.

Šta je unutra?


Egzopolisaharidi morskih bakterija pogodni za kožu, havajske crvene alge, glikoproteini iz morskih izvora Antarktika, mikrofiltrirane plavo-zelene alge i nekoliko aminokiselina.

Ukupna koncentracija aktivnih sastojaka u ovoj formulaciji je 23%, a svi pomenuti morski derivati, dobijaju se na održiv način. Ne sadrži alkohol, ulje ni silikone i veoma je skin-friendly. 

Dakle, zašto onda Hyaluronics? U pitanju su aktivne supstance morskog porekla koje na sličan način privlače i zadržavaju vodu kao hijaluronska kiselina, ali su teksturom lakše i pružaju ugodniji osećaj na koži.

Šta su prednosti?

Super lagana vodena tekstura, brza penetracija i intenzivna hidratacija.

Marine Hyaluronics je kreiran kao "tanja" alternativa TO Hyaluronic Acid 2% + B5, koji je već sam po sebi lagan, ali se sporije upija i na koži ipak stvara određeni film što ostavlja pomalo neprijatan lepljiv osećaj. U Marine varijanti, ovakvih neugodnosti nema. Tekstura je zaista ultra-lightweight i osim vode, ne mogu da zamislim ništa što se razmazuje po licu, a da je toliko neosetno i prijatno. Najsličniji osećaj ostavlja Dr. Jart+ Water Drop Hydrating Moisturizer, ali ima slabija hidrirajuća svojstva.

Ako ste nekad čuli (a sigurno jeste) mnogo puta upotrebljenu frazu "dubinska hidratacija", sa ovom bočicom ona dobija značenje. Za razliku od većine gelasto-vodenkastih formulacija koje koža brzo absorbuje, nakon čega ipak ostaje osećaj suvoće i nedovoljne vlažnosti, Marine Hyaluronics efekat hidriranosti je veoma izražen. Koža postaje nežna i baršunasta i iznenađujuće bolje vezuje vlažnost iz krema i drugih proizvoda. Na taj način osećaj hidriranosti zaista traje.

Ultra tanka vodena tekstura pruža mnogo mogućnosti za slojevito nanošenje drugih preparata, što je samo jedna od osobina koja ga čini odličnim prep proizvodom u šminkerskom neseseru. Ostale su: činjenica da će prijati svakom tipu i stanju kože, kao i to da pomaže u poboljšanju njene teksture već nakon prvog nanošenja. To je posebno očigledno na suvoj, dehidriranoj koži podložnoj aknama i generalno dehidriranoj koži koja je iz bilo kog razloga izgubila svoj prirodni imuno-balans. Ukoliko imate iritacije u vidu crvenila, ovaj serum će ih ublažiti, a prija i koži sa rozaceom.

Ekonomičnost?


Ne mogu da kažem da se previše brzo troši. Pri jednom nanošenju, iskapam pet do šest kapi, a u proteklih 12 meseci, uspela sam da potrošim ukupno pet bočica (više od pola te brojke, uključuje one koje sam koristila prilikom šminkanja).

Zaključak

Jedino što bih poželela je da nikada ne izađe iz ponude. Volela bih i da ga u skorije vreme možemo kupiti u većoj boci (što ima šanse da se desi, budući da su od nedavno određeni bestselleri dostupni i u verzijama od 60ml). Za sada je tu samo količina od 30ml. Cena od 6,8€ je više nego fer.

U Beogradu, The Ordinary proizvode možete kupiti u Metropoliten parfimeriji, s tim što često nemaju to što vam treba na stanju (konkretno ovaj serum mislim da čak nemaju ni u ponudi, u svakom slučaju ja ni jednom nisam uspela da ga dobijem u radnji).

Šta su vaša velika otkrića kada je u pitanju The Abnormal Beauty Company? :)

2 komentara

  1. Da li znate gde u Beogradu moze da se kupi Marine Hyaluronics?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedina radnja koja kod nas prodaje The Ordinary, za sada, je parfimerija Metropoliten na Dorćolu. Nisam sigurna da li imaju kompletnu ponudu, ali pokušajte tamo.

      Izbriši