L'Oreal Glam Matte #511 Skinny Tangerine

Nova linija L'Oreal mat sjajeva za usne Glam Matte, osvanula je na policama beogradskih drogerija, krajnje neprimetno. Od mnoštva letnjih noviteta teško ih je uočiti, a vrlo su interesantni i vredni pažnje.


Intense Matte Gloss dolazi u simpatičnoj providnoj ambalaži. Aplikator je sunđerast, izuzetno nežan, mekan i savitljiv. Srcolikog je oblika, dizajniran za preciznu aplikaciju. Nosi nešto više proizvoda nego što bi bilo zgodno, imajući u vidu visoko pigmentovanu formulu, pa zahteva pažljivo nanošenje bar u početku.



Liniju čine svega četiri nijanse, ali su to raskošne i intenzivne letnje boje. Skinny Tangerine je jedna od onih crvenih sa stavom. Izazovna i sama po sebi dovoljna na licu. Dobro definisan narandžast podton posebno dolazi do izražaja na jačem svetlu ili suncu.

Glam Matte Gloss, na prvi pogled, jeste sjajan. Međutim, laganom vodenkastom teksturom i intenzitetom boje, više podseća na tečni karmin. Ne suši se brzo, ali kroz minut, dva postepeno dobija polu mat finiš. Meni ipak najlepše izgleda potpuno mat, za šta je potrebno blago prisloniti tanak sloj maramice na usne.

Jako je pigmentovan i ostavlja trag svuda (na šoljici, hrani, koži..), ali se skida polako i u slojevima tako da i posle ispijene kafe, manjeg sendviča ili poljupca, i dalje verno stoji na usnama s tim što postaje mat. U tom smislu, mogu da kažem da je boja prilično postojana za jedan gloss


Ne razliva se van ivica, mada ja volim da ga fiksiram olovkom, a za dužu trajnost i puderom. Za te potrebe koristim NYX Lipliner Pencil #824 Orange i Essence fiksirajući puder (kompaktni ili u prahu, preko već spomenute maramice).


Ukoliko vam kod standardnih sjajeva smeta teža formula i lepljiv osećaj, sa Glam Matte ćete biti zadovoljni. Lagan je i praktično zaboravite da ga imate na usnama. Po tome jako podseća na Shine Caresse Lip Colour. Ne isušuje i može se nanositi direktno na usne, bez podloge ili balzama.

Na fotografijama je swatch na dnevnom svetlu na terasi (desno) i kako izgleda na mojim usnama posle ispijene jutarnje kafe (levo).


Zaključak

L'Oreal Paris Glam Matte Gloss linija je svakako među najuspelijim i najinteresantnijim novitetima sezone. Moj favorit je Skinny Tangerine, ali bih rekla da su i ostale nijanse zanimljive, intenzivne i pune boje. Za količinu od 6ml, koliko nosi bočica, treba izdvojiti oko 1200 rsd

Šta koristite i preporučujete od L'Oreal Paris dekorative?

20 komentara

  1. Divan je! Obožavam ovakve nijanse, a i tebi stvarno lepo stoji. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tebi stoji savršeno i molim te počni da ga nosiš češće! Ozbiljna sam, svaki put kada te vidim u nekim opuštenim varijantama si, a ovo ti stoji wow. I znam da si ustanju da ga iznseš u svakoj prilici :)

    OdgovoriIzbriši
  3. sjaj je stvarno diiiivan! :) ja sam kupila ciklama nijansu i prava je letnja...inace, u Lily-ju je na snizenju i kosta oko 950din.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam se pitala da li će spustiti cenu. Hvala za obaveštenje :).

      Izbriši
  4. Super izgleda a boj je bomba! Nisam uopće znala za taj Matte liniju ali sigurno cu ga probati!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako ti lepo stoji, podseca me, osim po finishu, na Rimmel Apocalips Big Bang koji imam ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U odnosu na Rimmel Apocalips, Glam Matte je više pigmentovan. Hvala :).

      Izbriši
    2. Stvarno? Meni se malo više svidja pigmentovanost Apocalipsa, ali šta znam, svako ima različit ukus :)

      Izbriši
  6. lijepa je boja stvarno, jedino što mi ne bi bilo zgodno što ga ima posvuda..
    ali tako je skoro sa svaki sjajilom i ružom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sa većinom jeste, ali mogu reći da što se toga tiče, Glam Matte predvodi :D.

      Izbriši
  7. Nemam pojma jel ovo došlo kod nas, ali moram potražiti!
    Boja je predivna (meni nažalost malo pretopla) i divno ti stoji ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će ova kolekcija biti baš letnja tj. da će zaživeti samo tokom sezone. Predpostavljam da je zato tako mali izbor nijansi. I ja sam zaljubljena u Skinny Tangerine. Hvala :).

      Izbriši
  8. Boja je predivna. Nisam vidjela na našim policama ovo sjajilo ali pogledati ću svakako. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasno izgleda! Nijansa je zaista divna, a sviđa mi se i pigmentacija, kao i ova vrsta aplikatora. Moram isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. ovo je tvoja boja, a slika sa šoljicom kafe je priceless :D
    nisam primetila nove sjajeve, bacim pogled prvom prilikom :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Woow, zaista je odlično pigmentiran, i divno ti stoji. :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasan!
    Tebi divno pristaje, baš ću ga potražiti, ne znam jel stiglo kod nas. :D

    OdgovoriIzbriši