Max Factor Miracle Sculpting Wands

Ne sećam se da je Max Factor u skorije vreme izbacio toliko zanimljivih noviteta, kao ove sezone. U jednom od prethodnih postova, već sam pisala o različitim tečnim podlogama i korektorima (ceo tekst možete pročitati ovde), a danas javljam utiske o magičnim "štapićima" za konturisanje. Ne samo da vizuelno podsećaju na proslavljene Hollywood Contour Wands fenomenalne Charlotte Tilbury (slična tubica sa sunđerastim aplikatorom, on/off twist i još neki detalji), već imaju i istu key reč u nazivu - Wand.


Max Factor Miracle Sculpting Wands postoje u paleti od tri boje. Dve toplije, Medium Deep i ona koju ja imam Light Medium, predstavljaju kontur nijanse, dok je Highlight Wand kreiran u jednoj univerzalnoj boji.

Plastične tube sa sunđerastim aplikatorom daju dovoljno kontrole nad istiskivanjem proizvoda, a on/off lock mehanizam je tu da spreči neželjeno curenje. Sam proizvod je veoma kremast skoro tečan, pa sa češćom upotrebom sve ovo postaje malo više messy, ali ne mogu da kažem da ne funkcioniše. Neophodno je s vremena na vreme očistiti unutrašnjost spoljašnjeg poklopca, ukoliko volite da sve izgleda top notch uredno.


Tekstura je ono što me je oborilo s nogu. U pitanju je nežna, tanka i savršeno razmaziva krema koja se divno blenda i odlično stapa sa kožom. Suši se u dugotrajan prirodan mat finiš i veoma lako nadograđuje, što je po meni uvek poželjno kada su u putanju kontur proizvodi. Takođe, pigmentacija nije nešto što nedostaje, pa treba izbegavati konturisanje u trakama - završićete sa previše proizvoda na licu, koji onda nećete imati gde da izblendate.

Lakoća nanošenja i brzina kojom se sa ovim "štapićem" postiže vrhunski blend i gradijent, bez obzira da li koristite sunđer, četku ili prste, definitivno ga izdvaja iz gomile drugih kontur paleta, stikova i sličnih drogerijskih proizvoda.

Kada su u pitanju nijanse, ovo nisu klasični sculpting tonovi, ali iznenađujuće dobro izgledaju na koži. Obe su tople, s tim što je Light Medium svetlija braon sa trunčicom sivkastog i odlično izgleda na koži svetlih i srednjih tonova (ali je i dalje toplija od onoga što bi odgovaralo osobama sa izrazito svetlim licem), dok je Medium Deep bronzana karamel, idealna za osobe sa tamnijim tenom.


Highlighter Wand je divan kremasti hajlajter u neutralnoj šampanj nijansi, jednoj od najlepših koje ćete pronaći u drogeriji a i šire. Na prirodan način dodaje blistavost, bez jakog metalik efekta i jednom rečju izgleda prelepo, a što se tiče univerzalnosti, mislim da najbolji efekat daje na svetlim i srednje svetlim, porcelanskim tonovima kože. Na tamnijem tenu može izgledati previše frosty, a na super svetloj koži toplije nego što biste želeli.

Identične kremaste teksture kao i Contour Wand, neće se uvući u linijice i bore, tako da ne morate previše da brinete čak i ako ga greškom nanesete malo više ili niže od  onoga gde bi bilo idealno. Najlepše se stapa sa kožom ako ga utapkate prstima, a na fotografiji iznad, možete videti kako izgleda u senci, na prirodnom svetlu.

Zaključak


Bez obzira da li ste neko ko koristi bronzere i voli više definisan izgled ili preferitate prirodan soft makeup i retko posežete za kontur puderima, ovi proizvodi su nešto što vam može uštedeti vreme, olakšati proces šminkanja i unaprediti završni izgled. Cena po kojoj ih možete nabaviti u Jasmin online prodavnici je 1069 din, za količinu od 10ml. Definitivno preporučujem da ih isprobate!

Kakva su vaša iskustva sa proizvodima za konturisanje? Da li ih koristite? I koji su vaši favoriti?

2 komentara

  1. Tekstura mi se bas dopada, jeste jako kremast i lepo se nanosi i dobro izgleda, ali mi je nijansa koju sam kupila bila totalni promasaj. Iako je u radnji sa vestackim svetlom bila ok. I poenta je da nijedna ne izgleda dobro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, upravo je to isto što i ja primećujem godinama unazad, kada je Max Factor u pitanju (posebno proizvodi za lice i ten): potpuno promašene, previše žute ili previše tamne nijanse.

      Izbriši